Afyon 1 Şubesi

EĞİTİM BİR-SEN 1 NOLU ŞUBE KADIN KOMİSYONU ÜYELERİ KAHVALTIDA BULUŞTU

EEĞİTİM BİR-SEN AFYONKARAHİSAR 1 NOLU ŞUBE KADIN KOMİSYONU ÜYELERİ KAHVALTIDA BULUŞTU

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar  1 Nolu Şube Kadınlar Komisyonu mensupları öğretmenevinde tertiplenen kahvaltılı toplantıda  buluştular. Toplantıya Afyonda görev yapan Eğitim Bir-Sen üyesi eğitim çalışanı bayanlar katıldı.

2015 te yapılan Toplu sözleşmede elde edilen kazanımların anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından Eğitim-Bir –Sen 1 no’lu şube kadın komisyonu başkanı Esma Karakaş bir konuşma yaptı. Konuşmasında;

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması hasebiyle düzenlediğimiz kahvaltıya hoş geldiniz. Evinize, eşinize, çocuğunuza, kendinize ayırabileceğiniz zamanı buraya ayırdığınız için teşekkür ederiz. Bizim için çok değerlisiniz.

Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdullah Çelik hocamızın da sizlere selamı var.

Bilindiği gibi mesleğimiz “peygamber mesleği” dir.  Öğrencilerimize para, makam, şöhret, şandan daha ziyade erdemi, bilgeliği, çalışkanlığı kendi insanına ve insanlığa faydalı olmayı öğretmeye onları bu yönde eğitmeye çalışıyoruz.

Zor, meşakkatli bir mesleğimiz var ancak karşı karşıya kaldığımız her türlü saldırıya her an kendimizi yeniden inşa ederek, soylu bir sadelik,  sabır ve fedakarca görevimizi yapmaktayız ve Allah-u Teala  izin verdikçe de devam edeceğiz.

Evet ruhumuzu diri tutarak , kendimizi yenileyerek, çağın teknolojisine ve bilgisine ulaşarak görevimizi yapmaya devam edeceğiz.

Mevlana Celaleddin-i Rumi: “ Kadın bilmeyene nefs, bilene nefestir.” der.

Kadınlar  neslin eğitimini sağlarlar; sabrın, merhametin ve   ümidin kaynağıdır.

Dostoyevski “Yeryüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.” demiş.

Yani kadın hayatın ta kendisidir.

Onun için kendimize güvenmeli, kendimizle barışık olmalı ve toplum için yapabileceklerimizi yapmalıyız.

Aslında Afyon’da  çalışan bayan öğretmen sayısı erkeklerden daha fazla ama bayan sayımız erkeklere göre daha az. 4382 üyemizden 1633 tanesi bayan üyelerimiz.

Şu anda kadın komisyonunda 7 arkadaş çalışıyoruz. Sizleri de sendikamızda aktif çalışmalara bekliyoruz.

Geçen sene Akdağ Kanyonuna gezi düzenledik. Ayrıca Mehmet Akif İnan konferansı düzenledik. Mehmet Akif İnan hatıra ormanı ve rahmetli hocamız İbrahim Özkul adına hatıra ormanı için fidan dikelerek Afyon’un yeşillenmesine  katkıda bulunduk.

Sizlerin de yapılmasını arzu ettiğiniz, sendikamızın şartları içinde gerçekleştirebileceğimiz etkinlikler varsa bunları gerçekleştirmeye çalışabiliriz.

Her okulda bir sendika temsilcimiz var. Herhangi bir durumda okul sendika temsilcimiz ile irtibata geçebilirsiniz.

Tekrar güzel bir zaman dilimi geçirmenizi diliyor, sendikamızın kadın komisyonu adına teşekkür ediyorum diyerek sözlerini tamamladı.

                                                                                                 Esma KARAKAŞ

                                                      Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Kadın Komisyonu Başkanı