Afyon 1 Şubesi

EĞİTİM BİR-SEN AFYONKARAHİSAR 1'NOLU ŞUBE İL DİVAN KURULU TOPLANDI

            Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube İl Divan Toplantısı şube yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve 17 ilçe teşkilatının katılımıyla gerçekleştirildi.

            İl Divan Kurulu Toplantısı, Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik’in açış konuşmasıyla başladı. Abdullah ÇELİK, çok yoğun bir sendikal çalışma süreci geçiriyoruz, bu süreçte emeği geçen siz değerli dava arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun, dedi.

            Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah ÇELİK, 15 Mayıs mutabakatına göre üye sayılarını beş binlere ulaştığını ifade etti. Bu çalışmada emeği geçen ilçe temsilcilerine, yönetim kurulu üyelerine ve tüm teşkilat üyelerine teşekkür etti.   

                    15 Temmuz darbe girişimine değinen Abdullah ÇELİK, Eğitim Bir-Sen olarak kalkışmanın ilk gecesinden itibaren meydanlarda, sokaklarda, sahada olan eğitim sendikası olduklarını belirtti. Sendika olarak tüm kritik süreçlerde, Türkiye’nin kırılma noktalarında milletten yana duruş gösterdiklerini, milletle beraber saf tuttuklarını, hiçbir zaman şer odaklarıyla hain planlar içinde olanlardan olmadıklarını söyledi. 15 Temmuz darbe girişimindeki kukla örgüt FETÖ mensuplarının hak ettikleri şekilde cezalandırmalarının gerektiğini vurgulayan ÇELİK, bu sürecin adaletle yürütülmesi gerekliliğini vurgulayarak, bir masumun dahi haksızlığa uğramasının kabul edilebilir olmadığını belirtti. Aynı zamanda mağduriyet edebiyatı üzerinden 15 Temmuz gecesi milletimize yaşatılan travmanın perdelenmesinin de kabul edilebilir olmadığını ifade eden ÇELİK, unutulan zulüm tekrarlanır vurgusu yaptı.    

                Sözleşmeli öğretmenlik ve mülakat meselesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın hata tekrarı yaptığını ifade eden Abdullah ÇELİK; denenmiş bir yanlışta ısrar etmenin doğru olmadığını söyledi. Öğretmen adayları için yapılan mülakat uygulamasından vaz geçilmesi gerektiğini de ifade eden ÇELİK, bakanlık bu konuda ihtiyaca uygun başkaca yöntemler geliştirmek durumundadır, dedi.

             Gerekli yasal düzenlemeler yapılana kadar serbest kıyafet eylemlerinin devam ettiğini belirten Abdullah ÇELİK, üyelerimiz serbest kıyafetle görevlerini yerine getirmeye devam edeceklerdir, dedi.

                Teşkilat olarak birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece hiçbir şer odağın örgütümüze zarar veremeyeceği muhakkaktır diyen ÇELİK, örgütümüz bu anlamda yapılacak şer girişimleri bertaraf edecek kabiliyete, samimiyete, tecrübe ve güce sahiptir, dedi.

                Şube yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarının değerlendirmeleri ile devam eden toplantı da eğitim ve eğitim çalışanlarının mevcut ve olası problemleri ile yapılacak sendikal faaliyetler üzerinde duruldu.