Afyon 1 Şubesi

Afyon da Yetkinin adı "EĞİTİM BİR SEN"

Temellerinde bir avuç idealist insanın emek ve gayretlerinin bulunduğu Eğitim Bir-Sen’in, Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesi olarak üye sayımızı 5307’ye çıkararak yetkimizi perçinledik.

22 Mayıs 2018 tarihinde imzalanan mutabakatla merkez ilçe başta olmak üzere, 17 ilçemizin tamamında Eğitim Bir-Sen’in yetkili sendika unvanı bu yıl bir kez daha tescillendi.

4688 sayılı sendikalar kanunu gereği Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan yetki tespit toplantısı neticesinde Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube olarak, toplamda 5307 üye sayısıyla en yakın rakibimize 3146 fark attık.

İlkeli sendikacılık zemininde istikrarlı bir şekilde büyümeye devam etmekteyiz. Üyelerimizden aldığımız yetki ve güçle kamu çalışanlarının haklarını koruma ve geliştirme mücadelemize devam edeceğiz. Sendikal mücadelemiz, özgürlük mücadelemiz, tam ve koşulsuz demokrasi istek ve kararlılığımız artarak sürecektir.

Eğitim Bir-Sen’in sendikacılığında yetkili olmak amaç değil araçtır. Bizim için yetki, emeği yüceltmenin yanında, özelde kamu çalışanlarının, genelde başta ülkemiz olmak üzere insanlık ailesinin tüm bireylerinin insan onuruna yaraşır bir yaşam kalitesine ulaşmasını sağlama sorumluluğunu gerçekleştirebilmenin aracıdır.

Sendikamızı bu seviyeye ulaşmasında emeği geçen başta şube yönetimimiz olmak üzere tüm ilçe teşkilatlarımıza, okul-kurum yöneticilerimize, iş yeri temsilcilerimize ve tüm üyelerimize sonsuz teşekkürler…

Biz büyük ve güçlü bir aileyiz…