Afyon 1 Şubesi

EĞİTİM BİR-SEN AFYONKARAHİSAR 1 NOLU ŞUBE 6.OLAĞAN SEÇİMLİ GENEL KURUL TOPLANTISI

EĞİTİM BİR-SEN AFYONKARAHİSAR 1 NOLU ŞUBE 6.OLAĞAN SEÇİMLİ GENEL KURUL TOPLANTISI

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesinin 6’ıncı olağan seçimli genel kurul toplantısı dün Termal bir Otel’de gerçekleştirildi. 

“İYİ BİR NOKTAYA GELDİK”

Genel kurul divanı Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı Başkanlığında; Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Muammer Karaman, Eğitim Bir-Sen Burdur Şube Başkanı Murat Bulut’tan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla genel kurul toplantısı devam etti. Toplantının açılış konuşmasını Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı yaptı. Eğitim Bir-Sen’in kuruluşundan bugüne kadar ülkenin önünde ki badirelerin kaldırılmasında, eğitim ve kamu çalışanlarının özlük ve özgürlükleriyle ilgili ciddi çabalar ve çalışmalar içerisinde olduğunu söyleyen Çakırcı, “Malumunuz Eğitim Bir-Sen kurulduğu dönemde bir avuç devlet bürokrasisi, bir grup askeri vesayetçi ve üç beş aydından oluşan bir grup Türkiye üzerine tahakküm kurmuştu. Çoğunluğunu Türkiye’nin oluşturduğu bir Türkiye’ye karşı bir tahakküm kurmuşlardı. Hamd olsun o günlerde bu vesayetçi anlayışı kabul etmiyoruz diyerek sesini yükselten ve ‘Biz varız’ diyen kurucumuz Mehmet Akif İnan ve dostları 14 arkadaşıyla birlikte yola çıktılar. Bugün geldiğimiz nokta hamd olsun iyi bir noktadır.” dedi.

Zorlu dönemlerin geride bırakıldığını bunlardan bir tanesinin de 28 Şubat süreci olduğunu dile getiren Çakırcı, “2002 yılından sonra neredeyse 2-3 yılda bir darbe planlarıyla karşılaştık. Malumunuz 2007’de e muhtıra verildi. E muhtıraya karşı sesini en yüksek çıkaran cesurca duruş sergileyen yine Eğitim-Bir-Sen oldu. 2008 yılında ortak akıl mitingleri düzenlendi. bu mitingler bu teşkilatın öncülüğü ile oldu. Gezi eylemlerinden bu teşkilat uzak dururken 15 Temmuz hain darbe girişiminde en büyük mücadeleyi veren teşkilat bu teşkilattı. Bunlar için ne kadar şükür etsek azdır. Bu teşkilat kolay oluşmadı. Birlerle başlayan bu teşkilat şu anda 450 binlere ulaştı. Emeği katkısı olanlar bu güzide topluluktur. Bu vesile ile emek sahiplerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“11 YILDA YENİ UFUKLARA TAŞIDIK”

Kütahya Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Fatih Köse’nin ardından Eğitim Bir-Sen Afyokarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik konuşma yaptı. Abdullah Çelik, genel kuruların geniş katılımlı bir istişare süreci olduğunu belirterek işlerini ortak akılla görmeye özen gösteren bir teşkilat olduklarını kaydetti. Çelik, “Üyelerimizin iradeleri tecelli etti, delegelerimiz belirlendi. Seçimle delegelerimizin özgür iradelerinin tecelli edeceği genel kurulumuz, teşkilatlarımıza yeni bir heyecan, farklı bir dinamizm kazandıracaktır. 11 yıllık Şube Başkanlığım süresince bizimle birlikte sendikamıza, emek, özlük ve özgürlük mücadelemize hizmet eden dava arkadaşlarımız kutlu yolculuğu zirveden yeni ufuklara taşımıştır. Emek ve gayretinizden dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“YENİ BİR SÜRECE

GİRİYORUZ”

Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şubenin yeni Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, genel kurulun kendileri için “Zirveden yeni ufuklara, hedeflere yürüyeceğimiz” kutlu bir besleme anlamana geldiğini söyledi. Arslan şöyle konuştu: “Biz ‘Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü’ ya da ‘Eğitim hizmet kolunda yetkili sendika’ sıfatlarının çok ötesinde ‘İnsanı esas alan hakikat değerlerini ihya’ ve ‘Müslümanların karar mekanizmalarında asli özne olduğu yeni bir dünya inşa’ hedeflerini donanmış soylu mücadelenin zaferle taçlanmasını sağlayacak aşkın mesuliyetini de birlikte yüklendik. Sendikal mücadelemizde, kongremizle birlikte yeni bir sürece giriyoruz. Teşkilatça yeni bir dönemin heyecanını yaşarken yeni dönemde yıllarca birlikte yürüdüğümüz Abdullah Çelik’in aramızda olamayacağının burukluğunu yaşıyorum. Kendisi sendikamızın bugün geldiği noktada büyük emek sahibidir. Seçim sürecimiz içinde kardeşlik hukukumuza halel getirmemek ilkesiyle omuz omuza gönül gönüle yol yürüdüğümüz tüm kıymetli dava arkadaşlarıma kalbi teşekkür ediyorum. Rabbim adımlarımızı bereketlendirsin, ahdimiz ve kardeşliğimiz üzere ayaklarımızı sabit kılsın. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

ARSLAN ŞUBE BAŞKANI SEÇİLDİ

Toplam 162 delegesi bulunan Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şubenin dünkü seçiminde 134 delege oy kullandı. Sandıktan 3 geçersiz oy çıktı. Mustafa Arslan’ın Şube Başkanı seçildiği genel kurulda; Tevfik Öztürk, Eralp Ekrem Geçe, Mehmet Doğan, Şakir Gökhasan, İbrahim Yıldırım, Hayrani Genç yönetim kurulu üyeliklerine seçildi. Denetleme kuruluna; Mehmet Arif Özdilek, Murat Diktaş, İbrahim Durgut, Aydın Özdemir, Fatih Çelik yer alıyor. Şube Disiplin Kurulu üyeliklerini ise; Nevzat Çakar, Ali Osman Utku, Erhan Çetkin, Adem Tuna, Ali Çalış seçildi. Üst kurul delegeliklerine de; Mehmet Doğan, Mustafa Arslan ve Tevfik Öztürk seçildiler.