Afyon 1 Şubesi

BİRLİK BERABERLİK VE KARDEŞLİK YEMEĞİ

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, okulların yükünü ve çilesini çeken okul yöneticilerinin örselenmesine, itibarsızlaştırılmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar 1 ve 2 No’lu şubelerin düzenlediği “Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik” programında konuşan Ali Yalçın, 6. Olağan Genel Kurul’a giderken önlerinde yeni imkân ve fırsatların olduğunu belirterek, dünden daha güçlü olmak zorunda olduklarını kaydetti.

3600 ek gösterge konusunda gayretimiz devam ediyor

3600 ek gösterge düzenlemesinin tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde çıkması için çaba harcadıklarını ifade eden Yalçın, “Ek gösterge düzenlemesi konusunda iki talebimiz var. Biri, söz konusu vaadin hayata geçirilmesi için daha fazla beklenmemesi; diğeri ise ek gösterge konusunda yapılacak düzenlemenin kapsamının hak ve adalet temelli olarak genişletilmesidir. 3600 ek göstergeden yararlanacak kamu görevlilerine ilişkin kapsam, seçim sürecinde ifade edilen unvan ve kadrolarla sınırlanmamalı, mutlaka genişletilmeli, bütün kamu görevlilerinin mevcut ek göstergeleri de en az 600 puan olacak şekilde yükseltilmelidir. Bu yöndeki gayretimiz devam ediyor, takibimiz sürüyor. Bütün hizmet kollarının memnuniyeti doğrultusunda bir çerçeve hedefliyoruz” dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu tartışmaları yapılırken bazı internet siteleri ve kişiler üzerinden bir algı oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Yalçın, “Okul yöneticilerinin itibarsızlaştırılmasına müsaade etmeyiz. Okul yöneticilerimiz, okulların yükünü ve çilesini çeken kişilerdir” ifadelerini kullandı.

Beklentileri karşılayan bir meslek kanununun çıkması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu önemsediklerini dile getiren Yalçın, “Beklenti ve taleplerin karşılandığı, öğretmenlerin görev, yetki, hak ve sorumluluklarının belirlendiği, mesleki gelişim ve kariyer basamaklarının, mesleki özerkliklerinin ve iş güvencelerinin tanımlandığı, öğretmene destek niteliğinde bir meslek kanunu istiyoruz. Bunun için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Hedef Kardeşliği Kavileştirmek

Adını ‘’Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik’’ olarak koyduğumuz proğramda sendika üyeleri ile birarada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa ARSLAN; ‘Bir çiçekle bahar olmaz diyenlere;evet bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar diyerek ülkemizde baharı başlatan o bir çiçeğe rahmet olsun.

Programımız ve birlikteliğimiz, hep birlikte kardeşliğimizi kavileştireceğimiz iklimin,baharın ilk çiçeği,cemresi olsun inşallah.ve Mevla bir sonraki cemreyi gönüllerimişze düşürsün. Katılımları ile programımıza teşrif eden tüm kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbimiz adımlarımızı bereketlendirsin. Ahdimiz ve kardeşliğimiz üzere ayaklarımızı sabit kılsın. Günümüz hayr,işimiz hayr,sonumuz hayr olsun.Allah’a emanet olunuz.’’şeklinde konuştu.

Programa, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Millî Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Abdulkadir Hız, Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Arslan, 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa İşbilir, Şube yönetimleri, Memur-Sen’e bağlı sendikaların başkanları ve çok sayıda üye katıldı.