Afyon 1 Şubesi

EĞİTİM BİR-SEN PAKİSTAN'DA YETİMLERLE BULUŞTU.

Eğitim-Bir-Sen  Pakistan'da Yetimlerle Buluştu

 

Eğitim-Bir-Sen heyeti Pakistan'da İHH ve Hubeyb Vakfı tarafından kurulan yetimhanelerde kalan yetimlerle buluştu

Memur-Sen'e Bağlı Eğitim-Bir-Sen il başkanlarından oluşan bir heyet, Pakistan'da İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Hubeyb Vakfı tarafından kurulan yetimhaneleri ziyaret etti. Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla OLÇUM, IHH Genel Başkan Yardımcısı Said DEMİR ve 20 Eğitim Bir-Sen Şube Başkanının katıldığı heyet yetimhanelerin dışında da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret hakkında bilgi veren Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa ARSLAN, yetim projesi kapsamında her sınıfın bir yetim çocuğa aylık 125 lira yolladığını kaydetti. Sendika olarak dünya genelinde 24 bin yetime yardım yaptıklarına dikkat çekti.

Arslan; "Yaptığımız ziyarette sendika başkanlarımızla birlikte yetimhanelerde sunulan imkanları yakından görmüş olduk. Türkiye'den yapılan desteklerin buradaki yetimlere nasıl ulaştığını yerinde gördük." dedi.

Dost ve kardeş ülke Pakistan'da, kardeşçe gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade eden Arslan, "Pakistanlı kardeşlerimiz ve yetimlerimizle sadece fiziken bir temas değil gönüllerimizin bir olduğu, gönüllerimizin birbirine dokunduğu samimi bir ziyaret gerçekleştirdik. Yetimlerin hamiliği için gayret eden tüm üyelerimize, yetim projesine destek veren tüm kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Ziyaretimiz azmimiz artırdı, bizim için daha çok çalışacağımız bir sürecin besmelesi oldu." dedi.