Afyon 1 Şubesi

BİZ KOŞACAĞIZ, EĞİTİM ÇALIŞANLARI KAZANACAK!

 BİZ KOŞACAĞIZ, EĞİTİM ÇALIŞANLARI KAZANACAK

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube ;Yönetim kurulu,Denetleme ve Disiplin kurulu asil ve yedek üyeleri,Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN,Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Musa DİNÇGEZ, Mevlüt ÇINAR,Milli Eğitim Şube Müdürleri Hikmet TUNCER, Selman EKİCİ, Gürbüz BIDIK, A. Fevzi ÖZDEMİR, Afyonkarahisar merkeze bağlı  Okul müdürleri ile istişare toplantısında bir araya geldi.

Toplantıya ayrıca Ak Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet ZEYBEK ve Siyasi Parti Temsilcileri de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa ARSLAN , yoğun katılımlarından dolayı tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu.

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa ASLAN; ‘’Olağan Genel kurulumuz içerisinde bir rekabet alanı oluşturduk, demokratik ve şeffaf bir süreç yürüttük, teşkilatlarımızın ve üyelerimizin verdiği bir kararla 25 kasımdan itibaren de yeniden Bismillah dedik ve yola revan olduk, tüm üyelerimize katılımları ve desteklerinden ötürü teşekkür ederim. Rekabetin geride kaldığı, sendikal mücadelede refakatin başladığı bir sürecinde  besmelesini hep birlikte çektik. Sahadaki sendikal çalışmalara da hız verdik. Bu mücadeleyi  kardeşlik hukukunu önceleyen örgütlü mücadelemizle süründüreceğiz." dedi.

Arslan; serbest kıyafet eylem karar ve kararlılıklarına dikkat çekerek," Bizim mücadelemiz, Beyaz Saray'ın çocuklarının bizi dizayn eden zihniyetine karşıdır. Mevcut kıyafet yönetmeliği 12 Eylül ürünüdür. Kim tavrını karşımıza koyuyorsa biz de onu Kenan Evren'in yanında değerlendiririz." dedi.

Yetim Gülerse Dünya Güler!

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var projesinin önemine de değinen Arslan; Ülkemizdeki tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, özel okul ve Kur’an kursu öğrencilerinin katılabildiği bu kampanyayla bir sınıftaki öğrenciler her ay harçlıklarından biriktirdikleri ile yetim kalmış bir çocuğun ihtiyaçlarını yıl boyunca karşılayabiliyor.

Her sınıfın kendi akranı olan bir yetimin ihtiyaçlarını karşıladığı bu kampanya ile dünyanın farklı noktalarına “iyilik köprüleri" kuruluyor. Köprünün bir ucunda yer alan yetim çocuklar bu sayede dışarıdaki tüm tehlikelerden korunarak insani bir yaşam sürme fırsatı bulurken diğer ucundaki yardımsever öğrenciler ise paylaşmayı, bilinçli ve duyarlı olmayı öğreniyor. dedi.

Arslan, ‘’Motif Kart projenin hayata geçmesi için PTT ile protokol imzalandı. 4 bine yakın iş yeri Motif Kart'ın bünyesinde. Kart, kullanıcılara indirim sağlayacak, para ve puan birikimi yapabilecek. Memur-Sen'in 1 milyon üyesi ve aileleri düşünüldüğünde Motif Kart, gerek kullanıcı potansiyeli gerekse de kapsadığı iş yeri sayısı bakımından dünyanın en değerli avantaj sağlayan kartlarından biri olacak" dedi.

Arslan ; ‘’Ayrıca Afyonkarahisar 1 nolu şube olarak Afyon Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile üçlü bir protokol yaparak kitap okuma yarışması düzenliyoruz. Böylece Okul Kütüphanelerimizi de binlerce kitapla buluşturmuş olduk. Sadece bu yıl 5000 in üzerinde öğrencimiz yarışmamıza teveccüh göstererek kayıt yaptırdı, projeye dahil oldu. Bu proje uygulaması, rekor katılım sayısı ve etkileri itibari ile göz bebeği projemizdir. Önümüzdeki dönemlerde ilçelerimizde de bu projeyi uygulamak istiyoruz.Biz koşacağız, eğitim çalışanları kazanacak;

Biz yorulacağız, kardeşliğimiz kazanacak;

Çünkü biz bu ülkeye bu millete sevdalıyız." dedi.

Arslan;"Merkez İlçe Okul/Kurum Müdürlerimizle istişare toplantımızı teşrif eden tüm katılımcılara, misafirlerimize, Eğitim Bir-Sen kalite ve mührünü okul kurumlarımıza alınteri ve emeğiyle vurarak algıları alt üst eden Kıymetli Okul Kurum Müdürlerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.

İstişare Toplantısında eğitim yöneticilerine hitap eden, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet ZEYBEK ise "Eğitim, öğretim ve çocuklarımız bizim için çok önemli.

Eğitim camiasının hizmetindeyiz, hizmetkârıyız." dedi.