Afyon 1 Şubesi

8 MART KADINLAR GÜNÜ

8 MART KADINLAR GÜNÜ

Eğitimciler Birliği Sendikası Afyonkarahisar 1 Nolu Şube kadınlar komisyonumu tarafından Afyonkarahisar Öğretmenevinde birlik, beraberlik ve kardeşliği pekiştirmek amaçlı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü konulu program düzenlenmiştir. Programa 26.Dönem Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Afyonkarahisar  Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Arslan ve Yönetim Kurulu, Kadınlar Komisyonu Başkanı İlknur Tutumlu Ve Yönetim Kurulu, Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube kadın üyeleri katıldılar.

Açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu şube kadınlar komisyonu başkanı  İlknur Tutumlu; ‘’Kadın anadır, kadın nesildir, kadın candır, kadın emanettir, kadın rahmettir ve en önemlisi ise kadın cennettir.

Dünyada hangi alanda bir başarı elde edilmesi lazım gerekiyorsa, o başarının yanı başında bir kadın vardır. Toplumu imar eden geleceğe yön veren kadınlardır analardır.

Yeryüzünde bozgunculuk çıkartan müşriklerin milli bütünlüğümüzü aile ve toplum dinamiklerini fesata uğratmak için her cihattan taarruza geçtiği günümüzde hak, hukuk, sevgi saygı ve adalet ölçülerine riayet etmeyi şiar edinen Eğitim-Bir-Sen hakkı ve hakikati her yerde haykıracak ve müdafaa edecektir. Örgütlü mücadelemizi kadın haklarını da göz önünde bulundurarak sürdürmeye devam edeceğiz.

Emeğin, alın terinin hak ettiği karşılığı bulunması insanın inandığı değerleri uygun yaşamasını sağlamak noktasında mücadele etmeyi amaç ve İlke edinen bir sendika olarak bütün kadınlarımızın gününü kutluyor kendilerine esenlikler temenni ediyorum Allah'a emanet olunuz.’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Arslan konuşmasında;

        ‘’Bizim örf ve adetlerimize göre yuvanın gerçek sahibi olan kadın,’’ailenin ve toplumun’’ temel direğini oluşturmaktadır. Kadınlar duyguları, mantığı, kültürü ile her iş konusunda gösterdiği üstünlük ile bizzat yaşamın içinde yol gösteren ışıktır. Kadınların yeryüzündeki dengelerin korunabilmesi, gelecek kuşaklara yaşanılabilir bir dünya bırakılabilmesi için her alanda daha etkin rol almaları gerekmektedir.

           Bu anlamlı günde  8 Mart dünya kadınlar gününü kutluyorum. Şiddetten uzak, kötü muameleden kurtulmuş, dökülen gözyaşların dindiği ve hayata umutla bakan gülen yüzlerin artması temennisiyle sevgi ve saygılarımı sunarım.’’ dedi.

Afyonkarahisar Belediye başkan adayı Mehmet Zeybek; Peygamber efendimiz “Cennet annelerin ayakları altındadır.” buyurmuştur. Kadınlar için bir gün tanımlaması yapılmasına karşıyız. Çünkü kadınlar bir güne sığdırılamaz kadar önemli değerlerimizdir. Allah onların eksikliklerini bizlere göstermesin. Bu önemli günde sizlerin arasında olmaktan büyük şeref duydum. Gününüz  hayırlı ve kutlu olsun.’’ dedi.