Afyon 1 Şubesi

KİTAP OKUMA YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ

 Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube, Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen “Kitap Okuma Yarışması” ödül töreni Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvinin  teşrifleriyle  02/05/2019 tarihinde Saat:14.00’ da  Kamil Miras Anadolu Lisesi Şehit Kerim Üye Konferans Salonunda  gerçekleştirildi.

Tören Afyonkarahisar Milletvekili Ali ÖZKAYA, Ak Pati İl Başkanı  Hüseyin SEZEN, İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin ÇOBAN, Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat PEKER, İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN, Maarif Müfettişleri Koordinatörümüz Etem GÜRSÜ, Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Musa DİNÇGEZ, Şube Müdürlerimiz A.Fevzi ÖZDEMİR, Hikmet TUNCER, Muammer DEMİRCAN, Mustafa KOÇAK, Gürbüz BIDIK, Memur Sen  Konfederasyonuna bağlı diğer Şube Başkanları ve Yönetim Kurulları, Eğitim Bir-Sen Yönetim Kurulu, Kadınlar Kurulu, Denetleme ve Disiplin Kurulları,Okul Müdürleri ve Öğretmenleri,Veliler ve Öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

 Törende açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa ARSLAN “Proje kapsamında üç yılda 30 bine yakın kitap ücretsiz bir şekilde okullara dağıtıldı. Ortaokulların iki kategoride, liselerin tek kategoride değerlendirildiği  yarışmaya 5230 öğrenci müracaat etti. Afyonkarahisar merkez ilçede toplam 16 merkezde yapılan sınavda 300 den fazla gönüllü gözetmen görev aldı. Her kategorideki ilk 40 öğrenciye toplamda 120 adet bisiklet, kategori birincilerine dizüstü bilgisayar, ikinci ve üçüncülere ise tablet,  ödül olarak dağıtılacak.” dedi.

Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi; okuma yarışmalarına çok büyük önem verdiklerini söyledi.

Bilge toplumunun okumayla inşa edileceğini dile getiren Selvi, şöyle konuştu:

"Dünyada rekabet içerisinde olduklarınızla çağ nüfusuyla rekabet edecek potansiyele ulaşmamışsanız sizin o rekabet ortamında arzu edecekleriniz mümkün olmaz. Bunun için de dünyada sizinle birlikte yarışan her kim varsa, onlarla birlikte siz de rekabeti başarıyla tamamlayabilmeniz için atmanız gereken adımları mutlaka atmalısınız. Bunları yalnız başına seküler bir mantıkla beşeri geleceğinizle sınırlandıramazsınız. Mutlaka sizi var eden ideal değerleriniz vardır. İnanç ve kültür değerleriniz vardır. Eğer bu köklerle birlikte bir şeyler başarırsanız anlamlı olur. Aksi halde başardığınız şey, sizin geleceğinize hizmette etmeyebilir. Onun için yalnız başına kuru bilgi yetmez."

"Hepimiz aynı gemideyiz"

Afyonkarahisar'da düzenlenen bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Selvi, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin bütün sathında bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin simge kuruluşu ve en büyük örgütlü yapısıyla Hakkari'den Edirne'ye kadar bütün eğitim faaliyetlerinin içerisindeyiz. Kurumsal ve gönüllü yapısıyla Eğitim Bir-Sen olarak biz, bu idealin motoru olmaya kendimize ilke edindik. Hep birlikte bu bütünü şekillendirdiğimizde azmettiğimizi başarabileceğiz. Ayrıca hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi hepimizi aynı noktaya sevk etmektedir. İnşallah bunu da başarıyla gerçekleştireceğiz. Eğer bir medeniyet tasavvurundan söz ediyorsak, böyle bir hedefimiz varsa bunu bilge toplumla başarabiliriz. Bunu başaracak ideal de bu koltuklarda ve sıralarda var. Bunu da dün ecdadımızın başarılarına bakarak, onların yaptıklarının yeni nesillerimizden daha fazlasını yapabileceğini biliyoruz. Bu potansiyeli de görüyoruz."

Tören sonunda Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan İle birlikte Büyük Kalecik Belediye Başkanı Abdullah ÇELİK’e, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e ve Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet KARAKAŞ Beylere Hayırlı olsun ziyaretleri gerçekleştirdi. Sohbet havasında geçen ziyaretlerin ardından Eğitim Bir-Sen 1 No’lu şubeyi ziyaret ederek yönetim kurulu ve üyeleri ile sohbet etti. Ardından Kütahya Kitap okuma yarışmasına katılmak üzere Afyonkarahisar dan ayrıldı.