Afyon 1 Şubesi

EĞİTİM-BİR-SEN 13. BÖLGE TOPLANTISI

Eğitim-Bir-Sen 13. Bölge Toplantısı

Eğitim-Bir-Sen 13. Bölge Toplantısı Afyonkarahisar, Isparta, Antalya, Burdur, Uşak ve Denizli teşkilatlarının katılımıyla Isparta’da yapıldı. Sendikal çalışmaların ve eğitim gündeminin konuşulduğu, istişarelerin yapıldığı, eğitim programlarının gerçekleştirildiği toplantıya şube başkanları, yönetim kurulları, denetleme ve disiplin kurulu üyeleri, ilçe temsilcilik yönetimleri ve kadın komisyonları katıldı.

Isparta’da gerçekleştirilen toplantıya Afyon 1 no’lu Şube; il yönetim kurulları, denetleme ve disiplin kurulu üyeleri, ilçe yönetimleri ve kadın komisyonu üyeleri olarak tam kadro katıldığı görüldü.

Eğitim-Bir-Sen 13. Bölge Toplantısında Nevzat Öylek, Hüseyin Rahmi Akyüz ve Said Ercan birer sunum yaptılar.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın; okullarda okutulan ders kitapları, Akademik Düşünce, Eğitim ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu’nun (ADEM) çalışmaları Yedi Bölgede Yedi Güzel Adam Kütüphanesi projesi, Bir Bilenle Bilge Nesil projesi ile ilgili çalışmalar hakkında konuştu.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın; Kadına yönelik şiddete de İstanbul Sözleşmesi’ne de karşı olduklarını belirtti.Yalçın, ’’ İstanbul Sözleşmesi iptal edilmeli, Türkiye, sözleşmeden çekilmelidir. Sözleşmeye dayanılarak çıkarılan sorunlu düzenlemeler de iptal edilmelidir. Kadına şiddet de dâhil, şiddet sorununa karşı kapsamlı, istişareye dayalı, medeniyet değerlerimizle uyumlu stratejik bir çalışma yapılmalıdır” diye konuştu.

Toplantı Sonunda katılım belgesi dağıtım proğramına geçildi. Eğitim Bir-Sen Afyon 1 Nolu şube başkanı Mustafa Arslan ve kadın komisyonu başkanı İlknur Tutumlu katılım belgelerini Genel Başkan Ali Yalçın’ın ellerinden aldılar.