Afyon 1 Şubesi

10 ARALIK İNSAN HAKLARI GÜNÜ

EMPERYALİZMİ DURDURACAK OLAN MAZLUMLARIN DAYANIŞMASIDIR

ABD'den Rusya'ya Çin'den AB'ye kadar küresel emperyalizm, insanlığa ve özelde İslam dünyasına karşı acımasız bir savaş yürütüyor. Küresel emperyalizm küresel yoksulluk ve açlık büyürken, iç savaşlar ve insani krizler derinleşiyor.

Bugün 4 ülkeden 3'ünü siviller oluşturuyor. 2018'de savaş ve çatışmalarda 12 binden fazla çocuk yaşamını yitirdi. BM'nin bulgularına göre geçen yıl ölen ve yaralanan 24 binden fazla çocuğa karşı ağır hakların ne anlama geldiğini, onlarla savaşçı olarak tasarlandı, cinsel şiddete maruz kalması ve hastanesinde ya da okullara göre ayarlanabiliyor.

Emperyalizmin kurduğu ya da koruduğu terör örgütlerinin saldırıları vardı 2018'de 16 bin kişi yaşamını yitirdi. Nitekim PKK / YPG'nin de, IŞİD'in de de güçler var.

Dünyada açlık, yoksulluk ve savaşlar oluyor zaman 70 milyon insan mülteci oluyor. Batı'da yükseltilen ırkçılık ve göçmen düşmanı politikalar; göçmenlere sistematik saldırılarla hatta Yeni Zelanda'da olduğu gibi büyük katliamlarla sonuçlanıyor.

İslam dünyası ise Sykes-Picot düzeniyle birlikte düşman kılınmış, etnik, dini, mezhebi fay hatlarıyla tuzaklanmış olmanın ağırlaştığını orada. Filistin halkı, 70 yıldan fazla bir süredir Siyonist uzakta güçlerinin sistematik soykırımına maruz kalıyor. Mescid-i Aksa'da bulunan ve yıkım tehdidi altında.

Emperyalist paylaşım ve kanlı sahneleri, Rusya, İran ve Esed, Suriye, ABD ve Koalisyon güçleri, kan gölüne dönmüş durumda. Yüzbinlerce öldü, 5 milyon 700 bin otel ülkeyi terk etmek zorunda kaldım Suriye'yi ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri Eylül 2014'ten bu yana 900'ü çocuk ve 700'ü kadın olmak üzere 3 binden fazla sivili katlederken; Rusya, Eylül 2015'ten bugüne yaklaşık 2 bini çocuk en az 7 bin sivili katletti. Esed rejimi ise 2011'den bu yana 173'ü çocuk 14 bin 131 kişiyi işkencelerde öldürdü. 2018'de 1. 437'si çocuk 19 binden fazla insan yaşamını yitirdi.

Mısır'da Sisi cuntasının hapishanelerinde onu yaştan kadın-erkek kişi bazen işkence ya da kötü durumda iken hayatlarını kaybediyor, sözde yargılamalarla idam oluyor. Yakınlarının ve avukatlarının görüşmelerine izin verilmiyor. Batı'nın ikiyüzlülüğü sözde demokrat, Mısır'da gidenlerin dünya kamuoyunda tartışılıyor engelliyor.

Komünist Çin'in rejimi, İspanyolların Endülüs'te fiziki ve kültürel soykırımın benzerini benzerini benzerini Doğu Türkistan'daki Müslüman Uygur kardeşlerimize karşı gerçekleştiriyor. 28 toplama kampında tutulan 1 milyondan fazla Uygur, ideolojik programlarla kültürel, dini ve etnik yönden asimile ediliyor. Kampların dışında kalanlar ise evlerine yerleştirilen ve birlikte yaşadıkları sırada bırakıldıkları Çince erkekler üzerinde baskı görüyor. İşkence ve İdam Cezası'nda Doğu Türkistanlı

Yemen'de çatışmalarda bugüne kadar on kişi öldü ve milyonlarca kişi açlıkla boğuşuyor. Açlık öldü, beş yaş altı 85 bin çocuk öldü. Arakan halkı dünyasında ender görüntüler bir soykırıma maruz kalırken, Keşmir 70 yıldırım kanayan yaralanıyor devam ediyor. Afganistan'da binlerce kişi ABD'de katledilirken, Pakistan'da da siviller ABD'nin saldırılarına uğruyor. Libya'da emperyalist güçler BM'nin tanıdığı meşru yönetime karşı Hafter güçlerini destekleyerek bir iç savaşı körüklüyor. Orta Afrika, Sudan, Irak, Somali, Çeçenistan ve diğer ülkeler İslam ülkesinde emperyalizmin ve sahalıkçilerinin sebepleri ağır insan hakları olabilirleri, ölümcül saldırıları yaşanıyor. Son 25 yıllık savaşlarda 12,5 milyon Müslüman yaşamını yitirdi. Bu küresel çaplı bir soykırımın müsebbibi ya da faili emperyal sömürü düzenidir.

Küresel medya ağı, bu vahşet tablosunu örterek gerçekleri tersyüz edildi, emperyalizmin mütecaviz politikalarını haklı çıkarmaya hazır, BMGK gibi uluslararası yapılar, mağduru değil mağruru, mazlumu değil zalimi hegemonik düzenin bekçiliğini yapabiliyor. Uluslararası Ceza Mahkemesinin Mavi Marmara'da, 'suçun UCM'de yargılanacak ağırlığı ulaşmadığı' gerekçesiyle 3. kez kapatılması alması bunun son halidir.

Bizler Memur-Sen olarak, dünyadaki insani krizin orada emperyalizmin sömürü düzeninin oluyor bir kez daha vurguluyor. İnsanlığın zulümden kurtuluşunun ezilen toplumlarının ve İslam dünyasının dayanışmasından geçtiğine inanıyoruz.

Bizler, Memur-Sen olarak Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle, bütün vicdanlı fotoğrafları, bütün erdemli hareketleri insanlık ortak paydasında mazlumlarla dayanışmaya davet ediyoruz.

Şırnak'ın İdil ilçesinde Pkk'lı teröristlerce tuzaklanan EYP'nin infilak olması bekleniyorel şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine, aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Buradan bütün dünyaya haykırıyoruz:

Dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların yanında zulme karşı durmaya devam edeceğiz.

Emperyalizmin sömürü düzenine karşı direniş ateşini her koşulda harmanı devam edeceğiz.

Biz vicdanın sesiyiz. Bütün sesleri sustursalar da vicdanın sesini susturamazlar.

Tarihe ve insanlığa karşılayıcısıyız gereği susmayacağız.

Mısır, Suriye, Doğu Türkistan ve Filistin zindanlarındaki kardeşlerimiz özgür oluncaya, dökülen kanlar duruncaya kadar mazlumların sesi, çığlığı olacağız.

Kahrolsun küresel emperyalizm!

Yaşasın zulme karşı direnişimiz!

 

                                                                                                      Mustafa ARSLAN

                                                                                                 Memur-Sen İl Temsilcisi

                                                                               Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No'lu Şube Başkanı