Afyon 1 Şubesi

ŞUBE DİVAN KURULU

EĞİTİM BİR SEN ŞUBE DİVAN TOPLANTISI DÜZENLENDİ

“EĞİTİM ÇALIŞANLARINA KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Divan Kurulu toplantısını 10Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıya 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu, Kadın kolları, İlçe temsilcilikleri, Disiplin ve Denetleme kurulu üyeleri katıldı.

Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, İsrail zulmüne maruz kalan Filistin’i desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

FİLİSTİN’İ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ,

Eğitim Bir Sen Divan Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını Şube Başkanı Mustafa Arslan yaptı. Arslan; “Filistin 75 yıldır hemen her gün İsrail’in zulüm ve zorbalığına maruz kalmıştır. Bütün dünyanın gözü önünde, uygulanan ağır kuşatmayla Gazze aç, susuz, ilaçsız, ışıksız, gıdasız bırakılmakta; havadan, karadan, denizden durmaksızın bombalanmaktadır. Gazze’de tam bir soykırım yapılmaktadır. Bu korkunç insanî trajedi karşısında devletler ya sessiz, sağır ya da etkisiz kalmaktadır. Gazze’ye reva görülen yıkım, kıyım ve katliama sessiz kalmayan kitlelerin protestoları, evrensel insanlık vicdanı, barış ve huzur adına umudumuzu canlandırmaktadır” dedi.

Şube Başkanı Mustafa Arslan konuşmalarına öğretmenlerin sorunlara değinerek devam etti; 

EĞİTİM ÇALIŞANLARINI KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ,

Sıra tayinini içeren adil ve kalıcı bir yer değişikliğine ihtiyaç olduğunu belirterek, “İl içinde sıra uygulamasına geri dönülmelidir” dedi.

Sendikacılığa tartışmasız yeni bir soluk getirdiklerini vurgulayarak, “Bir yandan ücret ve özlük hakları mücadelesini en iyi şekilde verirken, diğer yandan eğitim başta olmak üzere ülkemizin temel sorunlarına çözüm üretmede üzerimize düşeni yaptık, taşımayı üstendiğimiz değerlerin mesuliyetini bihakkın yerine getirdik ve bu idealimizden asla taviz vermedik, vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Arslan, şöyle devam etti: “Başarımızda gördüklerimizden ve tartıştıklarımızdan doğru sonuçlar çıkarmamız, sorumluluklarımızdan kaçmayışımız ve ilkelerimizden ödün vermeyişimiz etkili olmuştur. İç dünyamızda ya da çevremizde sırtımızı döndüğümüz her sorunun ya yerinde duracağını ya da artarak yeniden karşımıza çıkacağını bilerek çalıştık, mücadele verdik.”

Eğitim çalışanlarının çözüm bekleyen sorunlarına işaret eden Arslan, sıra tayinini içeren adil ve kalıcı bir yer değişikliğinin gerekliliğine dikkat çekerek, “Öğretmenlerin yer değişikliği taleplerinin bütünüyle gerçekleştirilmesini sağlama adına yer değiştirme takviminin  il içinde görev yapan öğretmenlerden başlamasını ve il içinde sıra uygulamasına geri dönülmesini istiyoruz. İl içi sıraya bağlı yer değiştirme uzun yıllar Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başarıyla uygulanmıştır, yeniden hayata geçirilmesini sağlayacak altyapı hâlihazırda mevcuttur” şeklinde konuştu.