Afyon 1 Şubesi

SULTANDAĞI

TES İlçe temsilcisinin yanına aldığı parti ilçe başkanı ve 31 Mart Yerel Seçimlerinde adaylığını ilan etmiş kişilerle birlikte Sultandağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sultan UYSAL’ın makamına gelerek sergiledikleri sözlü ve fiili kaba davranışlar milli eğitim camiasını üzmüştür.

Bu saygısızlığın bir kadın bürokrata karşı sergilenmesi başlı başına bir suç ve hata iken devlet kurumlarını yönetmeye talip kimliklerinde içinde bulunduğu bir heyet tarafından toplu şekilde devletin verdiği bir makamda sergilenmesi kabul edilemez.

Hak aramak, kişisel hukuku gözetmek, yapıldığı iddia edilen yanlışları dile getirmek elbette sivil toplumun ve siyaset kurumunun görevlerinden biridir. Ancak bu görev hukukun dışına çıkarak yapılmaz ve yapılamaz.

Kamunun sivil toplum ve siyaset kurumlarınca denetimi randevu alma nezaketi göstermeyerek yapılmaz. Beden dilini her türlü kaba kuvveti uygulamaya hazır olduğunu göstererek yapılmaz. İlçe Milli Eğitim Müdürünün makam masasına vurarak yapılmaz. İstedikleri kanuna yönetmeliğe dayanmayan hukuksuz işlerin uygulanması için baskı yaparak yapılmaz.

Bunları yaptığınızda sivil toplum ve siyaset kurumunun temsilcisi olmaktan çıkarsınız. Hukuk dışı işler peşinde koşan bir suç örgütü olmaktan farkınız kalmaz.

Bir kadının odasına 4-5 erkek gidip sergilediğiniz kabalık ve saldırganlığın kanunlarımızda ve dinimizde yeri olmadığını hadi bilmiyordunuz. Bari Türk töresinde yeri olmadığını bilseydiniz demekten kendimizi alamıyoruz.

Sultandağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sultan Uysal ve mesai arkadaşları ile geçmiş olsun dileklerimizi paylaşıyoruz. Bir kadının, eğitimcinin ve bürokratın böylesi bir kaba saldırıya muhatap olmasından  dolayı eğitim camiası olarak çok üzgün olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Böylesi bir saldırının tekrar etmemesi adına hukuk nezdinde yapılacak her türlü girişimin yanında ve destekçisi olduğumuzu tüm kamuoyuna ilan ediyoruz.