Afyon 1 Şubesi

MISIR HALKINA KARŞI YAPILAN KATLİAMI KINIYORUZ

MISIR HALKINA KARŞI YAPILAN KATLİAMI KINIYOR VE DİRENEN MISIR HALKININ YANINDA OLDUĞUMUZU BELİRTİYORUZ

Mısır'da bugün sabah namazı esnasında Mısır ordusu katliam yaptı. Kendi verdikleri oylara sahip çıkan Mısır halkının üzerine kurşun yağdıran işbirlikçi SİSİ ve piyonları, yüzlerce kişiyi katletti ayrıca açılan ateş sonucu binlerce kişi yaralandı.

Sabah namazı kılındığı sırada halk düşmanı darbeciler  cemaatin üzerine önce göz yaşartıcı bomba atarken, hemen sonrasında ise gerçek mermilerle ateş açtılar. Meydana gelen bu çirkin saldırı ve katliamdan sorumlu olanlar, Amerika ve İsrailin kuklası  Sisi ve onun destekçileridir. Savunmasız sivil halkın üzerine ateş açan ve halkını katleden Suriye’deki Beşşar Esed ile General Sisi arasında hiç bir fark yoktur.

Türkiye’deki gezi parkı olayları, Suriye’de yıllardır devam eden zulüm,Tunus’taki son suikastlar ve Mısır’daki son katliamların aynı parmağın ürünü olduğunu düşünüyoruz.

Bizler AFYONLU Müslümanlar olarak Mısır’daki direnen kardeşlerimizin direnişi zaferle sonuçlanana kadar uluslararası cinayet şebekelerine karşı Mısır Halkının direnişinin yanında olacağımızı haykırıyoruz. Diktatörlere, emperyalistlere ve askeri vesayet rejimlerine karşı başkaldırının adı olan Ortadoğu intifadalarının önemli ayaklarından biri olan Mısır devrimi, askeri cunta ve İslam karşıtı Kıpti, liberal ve sosyalist  koalisyona ve onların tescilli kanlı ellerine terk edilmek isteniyor.

Mısır’daki darbeciler, halkın seçimlerde Muhammed  Mursi’yi seçerek gösterdiği irade beyanına rağmen kendi halkına karşı bir tavır ortaya koyarak yönetime el koymuştur. Bu, hukuksal hiçbir dayanağı olmayan ve darbeci ordunun elindeki silahların potansiyel imha gücünü bizzat halkın iradesine karşı kullanmasıyla ortaya çıkan kabul edilemez bir durumdur. Halkın iradesine rağmen darbecilerin cumhurbaşkanını azletme ve yerine yeni cumhurbaşkanı atama yetkisi yoktur.

Mısır’da halkın iradesiyle  seçilen Cumhurbaşkanına karşı yapılan askeri darbeyi  lanetliyoruz.

 Her türlü engellemelere rağmen yapılan seçimde Mısır halkının oylarıyla Mursi cumhurbaşkanı seçilmiştir ama Batılılar derler ki; 'demokrasi putunu biz yaparız, gerektiğinde yemekten çekinmeyiz. Demokrasi putu, ancak bizim hizmet anlayışımıza hizmet ettiği müddetçe geçerlidir.' İslam coğrafyasında  Mısır'da,  Türkiye'de seçimle gelen yönetimler bizim düşüncemize hizmet etmediklerinde, Türkiye'de 28 Şubat'ı gerçekleştirdiğimiz gibi, Filistin'de ve Mısır'da da aynı senaryoları ortaya koyarak demokrasiyi katlederiz.

"Buradan şunu haykırıyoruz; Amerika senden korkmuyoruz, İsrail senden korkmuyoruz, Avrupa senden korkmuyoruz. Biz Allah'tan korkuyoruz. Biz kurşun yedikten sonra yere düşen ve gözünden bir damla yaş akıtan mazlum çocukların bedduasından korkuyoruz. Evladını paramparça kucağına alan, hiç bir hastaneye götürecek durumu olmayan, hiç bir ilaca ulaşamayan annenin feryadından korkuyoruz. 'Kimse yok mu bize yardım edecek' diye haykıran, gözyaşı döken babaların feryatlarından korkuyoruz. Biz de korkuyoruz ama bu korkumuz Allah için.

Rabbimiz zalimlere, bel’amlara ve kâfirlere fırsat vermesin, onların hilelerini boşa çıkarsın ve Müslümanların yardımcısı olsun. Allah ne güzel vekil ve ne güzel yardımcıdır.

AFYONKARAHİSAR STK PLATFORMU