Afyon 1 Şubesi

İL DİVAN TOPLANTISI ÖĞRETMENEVİNDE YAPILDI

İL DİVAN TOPLANTISI ÖĞRETMENEVİNDE YAPILDI

 

YEŞEREN ÇÖZÜM UMUDU KARDEŞLİK TEMELİNDE YÜKSELİR

 

            Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 No’ lu Şubenin düzenlemiş olduğu İl Divan Toplantısı 13 Nisan 2013, Cumartesi günü Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

            Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıya Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar  1 Nolu Şube Yönetim Kurulu asil ve yedek üyeleri, Disiplin Kurulu asil ve yedek üyeleri, Denetleme Kurulu asil ve yedek üyeleri ile ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

            Toplantıda açış konuşmasını yapan Şube Başkanı Abdullah ÇELİK, il divan kurulu toplantısının geleceğe ışık tutup, yeni ve büyük başarılar getirmesi temennisinde bulundu. Çözüm sürecine değinen ÇELİK, sürecin ülkemiz ve insanımız için önemli olduğunu belirterek yeşeren umudun kardeşlik temelinde yükseleceğini, ifade etti. Akan kanın biran önce durdurulması gerektiğini, bunu başarabilenlerin memlekete en büyük iyiliği yapacağını söyledi. Süreci engellemeye çalışanların yıllarca kandan ve göz yaşından nemalandığını,  rant devşirdiğini belirten ÇELİK, terörle beraber kendilerinin de biteceklerini bildiklerinden dolayı saldırgan bir tavır sergileyerek süreci sabote etmeye çalıştıklarını söyledi. Sağ duyulu milletimizin bu provokasyonlara pirim vermediği bundan sonra da pirim vermeyeceği aşikardır, dedi.

Serbest kıyafet için 10 milyon imza kampanyasında bir ay gibi kısa bir sürede toplumun her kesiminden destek bularak 12 milyon 300 bin imzaya ulaşıldığını belirten ÇELİK, bu sayının ana muhalefet partisinin aldığı oy sayısından bile fazla olduğunu söyledi. Bu imzaların gereği başlattıkları serbest kıyafet eylemi ile yıllardır devam eden; darbe artığı, çağdışı başörtüsü yasağının belinin kırıldığını belirten ÇELİK,  kıyafet serbestliği gelene kadar eyleme devam edeceklerini ifade etti. Eylemin yoğun bir katılımla gerçekleştiğini görmenin savundukları değerler ve kendileri adına sevindirici olduğunu söyledi. Memur-Sen Konfederasyonu olarak 2012 yılı mutabakatında 11 iş kolunun 10’unda yetkili sendika olduklarını, 2013 yılı mutabakatında ise 11 iş kolunda da yetkili olacaklarını söyledi. Bu bağlamda kime hizmet ettikleri belli olmayan rakip sendikaların, her türlü iftira dolu saldırgan tavırlar sergilediklerini ifade etti. Bunlara kulak asmadan yollarına devam ettiklerini belirtti.

  Ücret sendikacılığının yanında hizmet sendikacılığı yapan bir sendika olduklarını vurgulayan ÇELİK, memleketimizde yapılan tüm hayırlı işlerde duyarlı ve inanan bir sivil toplum örgütü olmanın gereği olarak işin ucundan tutmanın ötesinde taşın altına elini koyan bir anlayışla mücadele ettiklerini belirtti. Mücadelelerinin günü kurtarmanın veya yaşadığımız coğrafyanın ötesinde, geleceğin  Türkiye’sini ve dünyasını inşa etmek mücadelesi olduğunu ifade etti.  Eğitim çalışanlarını temsil eden genel yetkili sendika olduklarını  vurgulayan ÇELİK, eğitim çalışanlarının özlük ve özgürlük mücadelesinde tavizsiz bir duruşla hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.

            İlçe temsilcilerinin söz alarak ilçelerindeki eğitim ve eğitim çalışanlarına dair sıkıntıları dile getirdikleri toplantı, hayırlar getirmesi temennisiyle sona erdi.