Afyon 1 Şubesi

ŞUBE DİVAN TOPLANTISI

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Divan Kurulu toplantısını 26 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıya 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu, Kadın kolları, İlçe temsilcilikleri, Disiplin ve Denetleme kurulu üyeleri katıldı.

 

Filistin’i desteklemeye, İsrail’i protestoya devam edeceğiz

Toplantılarda toplu sözleşme süreci, eğitim ve eğitim çalışanlarının gündemi ve sendikal çalışmalar konuşuldu, eğitim programları yapıldı. Şube yönetim kurulu, denetleme ve disiplin kurulu üyeleri, ilçe temsilcilik yönetimleri ve kadın komisyonlarının katıldığı toplantılarda konuşan Eğitim Bir Sen 1 nolu Şube Başkanı Mustafa ARSLAN, sözlerine, Filistin’de soykırım uygulayan İsrail’i lanetleyerek, Gazze’ye, Filistin’e selam göndererek başladı. Siyonist vahşetin, en şeytani muhayyileyi bile hayrete düşürecek boyutlara ulaştığına dikkat çeken Arslan, “Her gün tonlarca bomba Gazzeli sivillerin üzerine atılıyor. Daracık bir alana hapsedilmiş iki buçuk milyon kişi en gelişmiş silahlarla katlediliyor. Gazze’de yüzyılın soykırımı yaşanıyor. Bizler bu zulme, soykırıma sessiz kalmadık, kalmayacağız; Filistin’i desteklemeye,  İsrail’i protestoya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Çözümlerle güçleniyor, eğitim çalışanlarına kazandırıyoruz

Arslan, “7. Dönem Toplu Sözleşme’de toplu sözleşme ikramiyesini aylık ödenecek şekilde hüküm altına alarak miktarını artırdıklarını kaydeden Arslan, birinci dereceye yükselen memurlara 3600 ek gösterge verilmesini, 4688 sayılı Kanun’la ilgili bu toplu sözleşme dönemi içinde çalışma yapılmasını hüküm altına aldıklarını” ifade etti.

“Eğitim hizmet kolunda onlarca kazanıma imza attık” diyen Arslan, “İl müdür yardımcısı, ilçe müdürü, şube müdürü, mimar, mühendis, sayman, kadrolarında bulunanların özel hizmet tazminatı oranının 20 puan artırılmasını, şeflerin özel hizmet tazminatı oranındaki artışın 22 puana çıkarılmasını, teknik hizmetler sınıfına dâhil personelin ek ödeme oranında ünvan ve kadrosuna göre değişmek üzere 5 puan, 10 puan, 20 puan artış yapılmasını, teknik hizmetler sınıfına dâhil personelden açık mahallerde fiilen çalışanlara ek özel hizmet tazminatı oranında yüzde 20 artış yapılmasını, naklen atamalarda ev eşyasını fiilen taşıyıp taşımadığına bakılmaksızın yer değiştirme masrafı ödenmesini ve daha birçok konuda kazanımların elde edilmesini sağladık” ifadelerini kullandı.

“Özgürlüklerin önündeki bariyerlerin kaldırılması, sorunların çözüme kavuşturulması, çalışma ve hayat şartlarının iyileştirilmesi için çalışıp çabaladıklarının, mücadele verdiklerinin altını çizen Arslan, şöyle konuştu: “Nöbete ücret ödenmesinden sınav ücretlerinde adaletsizliğin son bulmasına, kariyer basamaklarının yeniden hayata geçirilmesinden 3600 ek göstergeye, Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndan sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine kadar her alanda terimiz, yerimiz ve imzamız var diye boşuna konuşmuyoruz. Çok daha fazlasını başardık.”

 

Sendika kanunundaki yanlışlar düzeltilmeli, eksikler giderilmelidir

4688 sayılı Kanun ile ilgili birikmiş sorunlar bulunduğunu vurgulayan Arslan, “Toplu sözleşmede de hüküm altında aldığımız üzere, 6 milyonu aşkın kitlenin yükünü taşıyamayan 4688 sayılı Kanun’u değiştirme zamanı gelmiştir. Toplu sözleşmenin kapsamı, süresi, süreci, tarafları, işleyişi, adil ve eşit şartlarda bir pazarlığı mümkün kılacak şekilde değiştirilmelidir. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu bağımsız karar verecek niteliğe kavuşturulmalı, örgütlenme özgürlüğünün kapsamı genişletilmeli, emeklilerin örgütlenme hakkı teslim edilmelidir. Dayanışma aidatı olan, uluslararası normlara ve evrensel ilkelere uygun bir toplu sözleşme düzeni kurulmalıdır. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Sendika olarak üzerimize düşeni yapacak, elimizden gelen katkıyı vereceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa ARSLAN, sadece özlük haklarıyla, salt ücret sendikacılığıyla yetinmediklerini dile getirerek, sözlerini, “Üyemiz, ülkemiz ve yerküre için çalışıyor, ter akıtıyoruz. Sorunlardan beslenmek yerine çözümlerle güçlenmeye devam edeceğiz” şeklinde tamamladı.