Afyon 1 Şubesi

İŞ YERİ TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI

Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube merkez toplantıları toplantıları 6 Kasım Pazartesi Emir Murat Özdilek'te toplantı.

Toplantıda konuşan Şube Başkanı Mustafa ARSLAN;

7 Kasım Salı Türkiye geneli üyelerimizle gönlümüzde taşıdığımızı yakamıza asacağımız “FİLİSTİN'DE SOYKIRIMA DUR DE!” Kokartlarımızın sunumunu gerçekleştirdik.

ARSLAN, siyonist ideolojinin nihai hedefinin millete anlatılması, İsrail terörünü destekleyen markaların boykot çağrısında bulunarak, “Eğitimciler olarak, hem protestolara devam ediyoruz hem siyonist ideolojinin nasıl bir bela olduğunu yeni nesle anlatmalı hem İsrail'i destekleyen firmalara boykotu yaygınlaştırmalıyız” dedi.

Eğitim programlarına ve sendikal çalışmalara ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda konuşan Arslan, temel hak ve özgürlüklerin korunması ve genişletilmesi, sosyal hakların geliştirilmesi, mali hakların, gelir koşullarında adaletin sağlanması için mücadelenin sürekli olarak devam ettiğini söyledi.

Arslan, yıllardır 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun oyunu dile getirdiklerini belirterek şöyle konuştu: “Yıllardır, 'örgütlenme haklarının kullanılmasına, adil bir zeminde toplu sözleşme yapılmasına bu kanun ne izin ne tanıyor ne de fırsat veriyor' diyor. Bu kanun, 3 milyon 750 bin kamu görevlisinden 2 milyon 850 bin sendikaya üye olma hakkını biliyor, 900 bin kamu görevlisinin kapsamı dışında bırakılıyor. 'Bu durum, sendikal örgütlenmeye de sendikal mücadeleye de engel oluyor' demek. Hem planlama şemasına hem aksayan yanlarının giderilmesine hem sendikal hakların evrensel ilkesi ve normlara uyumlu hâle getirilmesine ihtiyaç var.”

Hak, emek ve özgürlük mücadelelerinin kararlılıkla sürdüğünü dile getiren Arslan, “Sendikal yolculuğumuz ilk günkü heyecan ve azimle devam ediyor. Temel hak ve özgürlükler, sosyal ve mali haklar, gelinen noktada adalet için mücadelemiz aralıksız sürüyor, devam edecek.

Şube Başkanı Mustafa ARSLAN, dünya barışını tehdit eden, Gazze'de çocukları katleden israil'i protesto ederken, siyonist katilleri destekleyen, besleyen markaları ve ürünlerini boykot etmeyi unutmamak durumunu ifade ederek, şunu söyledi: “Genel Başkanımızın ölmediğimizi ifade ettiği gibi, Almazsak ölmeyiz ama alırsak ölecekler, şuuru ile hareket paragrafı. Okullar vurulurken, çocuklar, kadınlar, güçlü acımasızca katledilirken, düşlerinde Mescid-i Aksa'yı gören, Mescid-i Aksa şiirini yazan Mehmet Akif İnan'ın kurduğu bir teşkilat olarak Filistin'de uygulanan soykırıma karşı sessiz kalıyor, tüm Üyelerimizle protestolarımız sürüyor. Siyonist ideolojinin hedeflerini, siyonist terörün zamanında ve nihayetinde 'vadedilmiş topraklar' hayalleri ile kirli planlarını, orada bulunan düşmanlıklarını da izlediler. Eğitimciler olarak, hem protestolara devam ediyoruz hem siyonist ideolojinin nasıl bir bela olduğunu yeni nesle anlatmalı hem de İsrail'i destekleyen firmaları boykotu yaygınlaştırmalıyız. Gazze yeri ateş iken rahat durmayan, meydanları dolduran, hareketli tutan, Kudüs yürekli teşkilatımıza selam olsun.” Dedi.