Afyon 1 Şubesi

SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ

Eğitim Bir-Sen’in kazanımı olan; Seçmeli Kuran-ı Kerim, Hz. Peygamberin(sav) Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinden, seçmeli bu derslerle ilgili yasal düzenlemeler gereği Afyonkarahisar’daki kusursuz, muntazam uygulamalardan ve İmam Hatiplerin hayat bulmasından duyulan rahatsızlık ilimiz adına hak etmediğimiz, üzüntü verici bir hale dönüşmüştür.

Asıl hedef ilimizin eğitim kalitesini artırmak, başarı düzeyini yükseltmek olmalı iken, eğitim camiasını kısır döngüler içine çekmenin ilimizdeki eğitime hiçbir katkı sunmadığı gibi aksine köstek olduğu fark edilmelidir.

Yaygarası kopartılan ifadelerde, Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim ÖZKUL; Seçmeli Kuran-ı Kerim, Hz. Peygamberin(sav) Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri öğretmenleri tarafından okutulmasının sağlanması konusunda Müsteşar Emin ZARARSIZ’ın ilgili yazısı (Özellikle Kur’an-ı Kerim, Hazreti Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler Dersleri öncelikle okullardaki mevcut Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri tarafından, bunların yetersizliği halinde ise İmam Hatip Meslek Dersi Öğretmenlerinin maaş - ek ders karşılığı görevlendirilmeleri suretiyle okutulacaktır. Bu suretle de öğretmen temin edilemediği hallerde ücretli öğretmen temin edilecektir. Yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda gerekli işlemlerin yapılması ve aykırı davranan okul yönetimleri hakkında gerekli işlemlerin yapılması hususunda gereğini rica ederim.) gereği ve yasal olarak Valiliğin, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ve Din Öğretiminden Sorumlu Şube Müdürü olarak kendisinin de böyle olmasını istediğini söylemiştir. Emanetin ehline verilmesi konusundaki ayeti kerime hatırlatılarak, bunu Allah’ında(cc) böyle istediği ifade edilmiştir. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri öğretmenlerine seçmeli dersler konusunda hassas davranmaları, okul idarelerinin velilerin isteği doğrultusunda hareket etmelerinin takipçisi olmaları isteği, bağlamından koparılarak farklı mecralara çekilmemelidir. Okul müdürlerinin ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinin görev ve yetki tanımları yönetmeliklerde açıkça belirtilmiştir.

Branşı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olan idarecilerin de katıldığı, gündeme konu olan toplantı yapılalı 6 ay gibi uzun bir süre geçmesine rağmen toplantıya katılan idarecilerden ve eğitimcilerden eğitim camiası içerisinde böyle bir rahatsızlık şu ana kadar dillendirilmemiştir.

Nasıl ki bir beden eğitimi öğretmeninin matematik dersine girmesi eğitimciler, öğrenciler ve veliler tarafından olumlu bir şekilde değerlendirilmiyorsa; aynı gerçeklik seçmeliKur’an-ı Kerim, Hazreti Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler Dersleri için de eğitimciler, öğrenciler ve veliler tarafından kabul edilebilir değildir.

Konuyla ilgili Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı hukuki sürecin takipçisiyiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

                                                                                                                                   Abdullah ÇELİK                                     

                                                                                                                                    Şube Başkanı