Afyon 1 Şubesi

MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKMAK ÖNCELİKLİ GÖREVİMİZDİR

MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKMAK ÖNCELİKLİ GÖREVİMİZDİR

 

Bizler Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu olarak,gezi olayları ve eğitimdeki  dönüşüm süreciyle başlayıp, 17 Aralık 2013 tarihinden itibaren yolsuzluk ve rüşvet operasyonu adı altında yapılanların ülkemize ne kadar büyük zarar verdiğini görmekteyiz. Bu operasyonu dünya egemenleri ve onlarla işbirliği yapan bir zümrenin gerçekleştirdiği ve ülkemizin istikrar ve ekonomisine kasıt niyeti taşıdığının da farkındayız...

 

Darbe dönemi yasa ve yasaklarının temizlenmesi ile yıkımlarının onarılması, kamuda başörtüsü yasağının kaldırılması, 8 yıllık zorunlu kesintisiz eğitim dayatmasına son verilmesi, ötekileştirmeye son verilip kardeşlik ikliminin tesis edilmesi, devletin milletinden milletin devletine geçilmesi dahil, saymakla bitmeyecek dönüşümler milletin ve millet iradesinin eseridir. Bu dönüşümler, küresel operasyonu planlayanların ve destekçilerinin gözünü korkutmakta, farkında olmadan destek verenlerce göz ardı edilmektedir. Çözüm sürecinde kat edilen mesafe başta olmak üzere, ülkenin bütününü kaplayan ümit, ince bir mühendislikle baltalanmaktadır.

 

Biz biliyoruz ki bu yıkım projesinin arkasında; Türkiye'de ötekileştirilmiş kesimlere sağlanan hak ve özgürlükleri hazmedemeyip pusuya yatanlar, yüzde 100'leri geçen enflasyonun ballı getirilerini ve krizlerin vurgunlarını özleyen faiz lobileri, Türkiye'nin bölgesel güç ve küresel aktör olma sürecini tersine çevirmek isteyen küresel güçler, ‘one minute’ tokadının intikamını almak için yanıp tutuşan Ortadoğu'nun zehirli yılanı İsrail, milletin iradesiyle iktidara gelmekten ümidini kesen işbirlikçi siyasetçiler, Türkiye’yi aydınlık geleceğe taşıyacak devasa projelerden rahatsızlık duyan uluslar arası şirketler, dünya mazlumlarına verilen destekten rahatsız olan Siyonist güç odakları ile tüm bu şer odaklarının yıkım planlarına bilerek ya da bilmeden taşeronluk yapanlar arasında içimizden birilerinin de olduğunu ibretle görmekteyiz.

 

Bu projede bazı savcıların da önemli görevler üstlendiklerini üzülerek gözlemliyoruz. Bütün yargıçların, verdiği kararlarda Türk milleti adına karar vermesi gerekir. Ama şu anda Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun 13 üyesinin bildirisine legalite kazandırmaya çalışanlar, bakıyoruz ki İstanbul Başsavcısının yetkisinin gasp edilmesine hiç ses çıkarmıyor. Oradan bir savcı çıkıyor, Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir bildiri yayınlıyor. Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu olarak Cumhuriyet Savcısının basın bildirisi dağıtmasının kabul edilemez bir durum olduğunu düşünüyoruz. Askeri vesayetten kurtulduk derken yargı vesayetinin hortlamasını asla kabul etmiyoruz.

 

Hak ve özgürlükler alanında bunca kazanımlar sağlanmışken, memleketimizin doğusuyla batısı bir barış ve kucaklaşma sürecine girmişken, ekonomik göstergeler ve büyüme hızı dünyanın imrendiği bir yükseliş yakalamışken, ülkenin tekerine çomak sokmanın, bilmeden yapılırsa gaflet, bilerek yapılırsa,kelimenin tam anlamıyla ihanet olduğunu düşünüyoruz.

 

Bizler herhangi bir yolsuzluğa,rüşvete bulaşmış olan varsa en adil bir şekilde yargılanmasının ve cezalandırılmasının takipçisi olacağız. Ancak yolsuzluk maskesi altında ülkemizin birlik ve dirliğine karşı operasyon yapılmasına da asla prim vermeyeceğiz.

 

Elbette bu topraklarda yaşayan her fert ve kurum bizim gibi düşünmek zorunda değildir. Ancak zorunda olduğumuz şey bu milletin ve ülkenin çıkarlarıdır.  Tartışmanın odağında yer alanların paralel devlet, cunta gibi sağlıklı bir devlet yapısında olmaması gereken yapılanmalara karşı çıkmak yerine Müslüman duruş ve kardeşliğine yakışmayacak bir tavır geliştiriyor olmasını görmekten büyük ve derin bir üzüntü duymaktayız. İnsanlarımızın akli ve kalbi melekelerini geliştirmek için çalışılan alanın sınırlarını aşarak devlet içinde bir vesayet odağı haline dönüşmeye çalışmak, kimsenin mazur göreceği bir durum değildir.

 

Bu memlekette onurlu bir insan olmanın, özgür olmanın, milli ve manevi değerlere sahip olmanın ödenmesi gereken bir bedeli varsa bu bedeli hep birlikte ödeyeceğiz. Milli iradeyi temsil eden merhum Menderes, Özal, Erbakan ve Yazıcıoğlu'na reva görülen zulüm geleneğinin, milletimizin oyuyla iktidara gelen Sayın Başbakanımıza da uygulanmasına asla izin vermeyeceğiz. Ülkemizde iktidarların belirlenmesinde sandık dışında bir yöntemin uygulanmasına, bu uğurda yapılan psikolojik ve kolluk operasyonlarına sonuna kadar karşı duracağız. Bu küresel operasyonun bir parçası olan kardeşlerimizi basiretli olmaya ve bir an önce milletin çizgisine, milli iradenin çizgisine dönmeye çağırıyoruz.

 

Afyonkarahisar Sivil Toplum Platformu üyeleri olarak, ülkemizin doğu batı, kuzey güney demeden, Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Tatar demeden Alevi, Sünni demeden 7’ den 77’ye herkesi ve her kesimi seviyor ve muhabbetle kucaklıyoruz. Bu ülke, birlik ve dirliğini sağladığı günün sabahında dünya karşısında daha güçlü bir Türkiye bulacaktır. O gün Yeni bir Türkiye olacaktır. Yeni Türkiye’nin varlığında, dünyanın mazlum ve mağdur coğrafyalarında ezilen insanlar, yarınlarından daha umutlu olacak ve başları dik olarak dolaşacaklardır.

 

Türkiye'nin huzuruna, normalleşmesine, kardeşliğe ve demokratikleşmesine yönelik atılacak her adımın yanında olacağımızı, kamuoyunun huzurunda deklare ediyoruz. Türkiye bu badireyi de atlatacak ve tüm dünya mazlumlarının umudu olmayı sürdürecektir.

                             (İlimizde faaliyet gösteren 34 sivil toplum kuruluşu adına)

                                                                                 Abdullah ÇELİK

                                                    Memur Sen İl Temsilcisi-Eğitim Bir Sen Şube Başkanı

 

AFYON SİVİL TOPLUM PLATFORMU

MEMUR-SEN – EĞİTİM BİR-SEN  – İLİM YAYMA CEMİYETİ – ENSAR VAKFI – IHH - SEMERKAND VAKFI – ALTINOLUK – SILA VAKFI – YENİ DÜNYA DERNEĞİ – BEŞİR YARDIM DERNEĞİ – CANSUYU – KADINANA SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ – KİYDER – ÖĞDER – BİRLİK HABER-SEN - IŞIKLAR BALI SULTAN DERNEĞİ – HAYRAT VAKFI – ENERJİ BİR-SEN - HİSAR YARDIM DERNEĞİ – KARDER - GENÇ MEMUR-SEN – YEŞİLAY – DENİZ FENERİ DERNEĞİ -   DİYANET-SEN – GENÇ MEMUR-SEN ÜNİVERSİTE – KÜLTÜR MEMUR-SEN – ULAŞTIRMA MEMUR-SEN – BEMBİR-SEN – ÇAYIRBAĞ İLİM YAYMA DERNEĞİ – EMEKLİ MEMUR-SEN - CİHANNÜMA DERNEĞİ – SAĞLIK-DER – GÜZEL YARINLAR DERNEĞİ – AFYONKARAHİSAR SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ – SAĞLIK-SEN – TOÇ BİR-SEN – BÜRO MEMUR-SEN -