Afyon 1 Şubesi

GENİŞLETİLMİŞ İŞ YERİ TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI "HAM DEMOKRASİ TAM DEMOKRASİ OLANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM"

HAM DEMOKRASİ TAM DEMOKRASİ OLANA KADAR MÜCADELEYE DEVAM

       Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesinin 02 Ocak 2014 Perşembe günü gerçekleştirdiği Genişletilmiş İş Yeri Temsilcileri –İl Divan Toplantısı; Genel Başkan Yardımcısı Ali YALÇIN, Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah ÇELİK, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Temsilcileri, İl - İlçe Yönetimleri ve İş Yeri Temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

       Toplantı Eğitimciler Birliği Sendikasının şuana kadar elde ettiği kazanımların ve toplumsal olaylara karşı verdiği demokratik mücadelelerin anlatıldığı slayt gösterisiyle başladı. Daha sonra açılış konuşması için kürsüye gelen 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik: Etkisi ve yetkisiyle güçlü olan Eğitim Bir-Sen’in bu konumunu daha da güçlendirmek için,  Afyonkarahisar’da 4000 üye sayısına ulaşmayı  hedeflediklerini ve çalışmalara hız verildiğini ifade eden Abdullah Çelik, bu konuda gayretli çalışmalarından dolayı tüm temsilci ve üyelerimize sendikamız adına teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

       Açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın’ da konuşmasına başlarken slayttaki kazanım ayrıntılarına girmeyeceğim ama başörtüsü, ek ödeme, 4+4+4 eğitim sistemi gibi ve sayamadığımız onlarca büyük kazanımların altında sendikamızın imzasının olması bizim için gurur vericidir dedi. Özellikle başörtüsü konusunda toplanan 12 Milyon imza ve sivil itaatsizlik eylemlerinin çözümün odağını oluşturduğunu ve neticede demokrasinin kazandığını ifade etti.

       Sendika olarak Parti kapatmadan başörtüsüne, Müslüman ülkelerdeki zulümlerden 28 Şubat zulmüne, 5’ li çete operasyonlarından Milli İradeye çengel atan 17 Aralık operasyonlarına karşı hiçbir zaman sesimiz titremeden cesaretle hareket ettik.Vesayeti ortadan kaldırmak ve bertaraf etmek için çalıştık. Son Aralık operasyonunu yolsuzluk operasyonu olarak ifade etmek, büyük fotoğrafı ıskalamaktır. Yolsuzluk yapan varsa cezasını çeksin ama sendika olarak bu ve benzeri olayların perde arkasını görmeden Milli İradeye  karşı, Milli Ekonomiye karşı, Tam Demokrasiye karşı yapılan  her türlü saldırının bertaraf edilmesi, bir daha korku tüneline dönülmemesi, Üniversitelerin kışla olmaması, ülke adına toplumsal mühendisliğe soyunulmaması, faili meçhullerin bir daha olmaması, insan özgürlüklerinin turnikelere sıkıştırılmaması ve de “Ham demokrasinin Tam demokrasi olması için” mücadelemizi sürdüreceğiz.

       Devlet kurumlarının bile yaparken zorlandığı ancak sendika üyelerine sunulan Uzaktan Eğitim Merkezi uygulaması ve 40.000 kitap basımıyla Şube Müdürlüğü Sınavına giren tüm üyelere başarılar dileyen Yalçın; hangi fikirden olursa olsun herkesi kucaklayıcı bir düşünceyle hareket ettiklerini, benim gücüm anlaşılsın diye sendikacılık yapmanın çıkmaz sokak olduğunu ve kaygısı bir olanın kavgasının da bir olması gerektiğini dile getirdi.

       Toplantı İlçe Temsilcilerine verilen plaketlerle son buldu.