Afyon 1 Şubesi

ADANMIŞ BİR HAYAT: İBRAHİM ÖZKUL

ADANMIŞ BİR HAYAT: İBRAHİM ÖZKUL

 

              Canım Arkadaşım, Kardeşim, Dostum!

             Seni anlatmak için ancak bir girizgâh olabilecek bu satırlar, bir hatime değil bir mukaddime olabilir.

Ömrünü “Hayırda yarışın.” ayetinin ilk muhatabıymışçasına geçiren, ayet sanki yeni nazil olmuş gibi kendisine dert edinen kardeşim…

İnanmış müminler olarak biliyoruz ki bu bir son değil, ebedi hayatın başlangıcıdır. Ve yine inanıyoruz ki “Allah onlardan razı olmuş, onlar da O'ndan razı olmuşlardır.” ayetinin  muhatabı olarak,  “Ey mutmain (tatmin bulmuş) nefis, Rabbine, hoşnut edici ve hoşnut edilmiş olarak dön. Artık kullarımın arasına gir. Cennetime gir.” nidasına mazhar olursun.

            “Allah Rasûlü kendisinden bir şey istendiğinde hayır dememiştir.” düsturunu şiar edinen kardeşim…

Hiç mi hayır demez bir insan? Biz şahidiz, lügatinde “hayır” a yer olmadığına, dostuna, kardeşine, arkadaşına, akrabana… Hayır dememe ahlakını, hayır işleyerek gerçekleştirmiş olmana.

              Kardeşim,

            Hayatının her aşamasında, İbrahimî nesillerin yetişmesi için, ömrünü İbrahimî bir gayret içerisinde çabalayarak yaşadın. Hasta yatağında bile ümmetin derdiyle dertlendiğine ziyaretine gelen dostların da şahittir.

              Kardeşim,

          Gençlerin Hakk davayı dert edinerek yetişmesi için gösterdiğin İbrahimî gayretine şahidiz. Bir eğitimci olarak, sadece öğretmeni oldukların değildi derdin. Öğrencilerine yakın ilginin ötesinde, cemiyet içinde tüm gençlerdi hizmet alanın. “Haydi Çocuklar Namaza” denildiğinde akla gelendin ya da Siyer-i Nebi yarışmalarını organize eden, daha çok gence ulaşmak için azami gayret gösteren.

Duyduk ki yarım kalmış son projen. Dert halkana, uyuşturucu bağımlısı gençleri eklemişsin. Bu gençler için yapılan projelermiş ilgi alanın ve bunları şehrinde uygulamak çaban, onları kurtarmak arzun…

            Hayatın her alanında insanca, Müslümanca bir duruşla var olan kardeşim,

        Bıraktığın manevi mirası, her birimiz İbrahimîleşerek en az senin gösterdiğin gayretle  devam ettirmeyi üzerimize borç biliriz.

          Hayatını İslam davasına adamışlığına ve bu dava için bir ömür çaba gösterdiğine seni tanıyan herkes şahittir. Birçok insan için sıradan bir söyleyişle söylense de biz de şahidiz ki sen gerçek bir mücahitsin.

Örnek hayatının, yetişmesini arzuladığın İbrahimî nesle ilham vermesi adına, birden çok sadaka-i cariyede isminin yaşatılması (okul, yurt, cadde, bulvar vb.) Afyonkarahisar üzerine bir borçtur.

            Ey Rabbim,

           Ömrü boyunca Hakk ve hayır için mücadelesine şahit olduğumuz kardeşimizin, Hakk ve hayır mücadelesine bizi de ortak eyle!

            Kardeşimizin aramızdan ayrılışını, cennette buluşmaya vesile eyle!

            Rahmetinle muamele eyle!

 

Ey Âseman

Bildin mi

Ötelere uğurladığımız

Gökteki yıldızlara eş

Yerdeki yıldız

Elimizi uzatıp tutamadığımız Güneş

Ardından

Ancak

Ağladığımız

 

                                                                                                     Abdullah ÇELİK

(Şube Başkanımız Abdullah ÇELİK'in 04/02/2014 tarihli Anahaber Gazetesinde yayınlanan köşe yazısından...)