Afyon 1 Şubesi

YÖNETİCİ İSTİŞARE TOPLANTISI

Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube sendika binasında okul yöneticileri istişare toplantısı gerçekleştirdi.

4 ve 8 yılını dolduran 97 okul yöneticisi istişare toplantısında konuşan Eğitim Bir Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa ARSLAN, sendikal mücadelenin gündemini değerlendirerek, Genel Başkan Ali YALÇIN’ın Ankara temaslarına dikkat çekti.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanımız Sn Ali Yalçın, Eğitim Çalışanlarının Sorunlarını Milli Eğitim Bakanı Sn Yusuf Tekin İle Görüştü

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in ziyaret ederek, acil çözüm bekleyen sorunları iletti.

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz’un da yer aldığı ziyarette, eğitim çalışanlarının sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü, 7. Dönem Toplu Sözleşme masasına taşınacak talepler için destek beklentisi dile getirildi.

İvedilikle çözülmesi gereken gündemdeki taleplerimiz şu şekildedir:

AYM’nin iptal kararı, Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndaki eksik ve yanlışların düzeltilmesi için bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.

Kadroya geçirilen sözleşmeli öğretmenlerin tümüne yer değişikliği hakkı verilmelidir.

Proje okullarının üzerindeki belirsizlik giderilmelidir.

Şube müdürlerinin sorunları çözülmelidir.

Araştırmacı ve uzmanların malî hakları iyileştirilmelidir.

Görevde yükselme sınav sonuçları çan eğrisi yöntemine göre yapılmalıdır.

Alan değişikliği konusundaki beklentiler bir an evvel karşılanmalıdır.

İLKSAN’da yarım kalan seçim süreci tamamlanmalıdır.

Yer değiştirme takvimindeki sorun ‘31 Aralık tarihini ölçü alacak’ bir düzenlemeyle çözülmelidir.

Sendikal gündemin değerlendirilmesi akabinde 4-8 yılını dolduran okul yöneticilerinin tercih değerlendirmesi ile ilgili istişarenin gerçekleştirildiği toplantı iki etapta gerçekleştirildi. Önce okul müdürleri sonra okul müdür yardımcıları ile gerçekleştirilen toplantılar aynı gün içinde tamamlandı.

Şube Başkanı Mustafa ARSLAN, “Cennetmekan Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN’ın ifadelerinde yer bulduğu haliyle “Bizim davamızda kimse kendisi için yaşamaz. Herkes kardeşi için yaşar. Menfaati öldürmenin en kolay yolu budur.” şuuruyla hareket eden, katılım ve katkıları ile toplantımızı kıymetlendiren dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlı, neticelerinin bereketli olmasını diliyorum. Rabbimiz adımlarımızı bereketli, birlik ve kardeşliğimiz daim eylesin. Ahdimiz ve kardeşliğimiz üzere ayaklarımızı sabit kılsın.” dedi.