Afyon 1 Şubesi

EĞİTİM ÇALIŞALARIMIZIN YANINDAYIZ

EĞİTİM ÇALIŞANLARI YALNIZ DEĞİLDİR

 

Eğitim cephesinde istikbalimiz olan evlatlarımıza emek veren öğretmenlerimize, eğitim çalışanlarımıza yapılan/yapılacak olan itibar suikastına varan, linç girişimlerinin yanlışların karşısında, EĞİTİM BİR-SEN olarak eğitim camiamızla omuz omuzayız.

           

            Meslektaşımızın Yanındayız.

Atatürk İlkokulu’nda Cumhuriyet Bayramı Töreni hakkında yapılan yayınlar üzerine;

Dün itibariyle okul idaresi ve muhatap öğretmenimizi olayın sıcaklığı ile arayıp görüştük, detaylar hakkında bilgi aldık. İl Milli Eğitim yetkilileri ile değerlendirmemizi paylaştık.

Bugün okulumuzu, öğretmenimizi ziyaret ettik. Eğitim çalışanlarımızın yalnız olmadığını, Eğitim-Bir-Sen olarak ifade ettik. Ayrıca öğrencimize verilmek üzere hediyesini öğretmenize teslim ettik.

Kimden gelirse gelsin haksızlığın karşında kim olursa olsun haklının yanındayız.

Özel eğitim kurumlarından, Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarına eğitim camiamızın türlü sıkıntılarında çözümün adresi Eğitim Bir-Sen olarak, inancımız ve mücadele geleneğimiz gereği “Mazlumun dini sorulmaz!” şiarıyla eğitim çalışanı tüm kardeşlerimizin, öğretmenlerimizin hukukunu koruma mücadelemize devam ediyoruz.

 

            Aleyhte cümle kuranların yüzünü kızartacak türden bir fedakarlık, bir ilgi örneği çarpıtılmıştır.

Atatürk İlkokulu’nda öğrencimizin / evladımızın Cumhuriyet Bayramı Töreni’nde etkinlikten kendi isteğiyle ayrılmak istemesi üzerine, öğretmenimizin müdahalesini farklı yorumlara sebebiyet verecek şekilde sunulduğu yayınların, maksadını aşarak meslektaşımızı lince dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz. Olayı köpürterek linç girişiminde bulunanlar, itibar suikasti yapanlar, gerçekler gün yüzüne çıktığında pişman olacaktır. Törende giyeceği kıyafeti dahi öğretmenimizin duyarlılığı ile okul aile birliği/sınıf annesince temin edilen evladımızla öğretmenimizin muhabbeti, aleyhte cümle kuranların yüzünü kızartacak türden bir fedakarlık, bir ilgi örneğidir.

29 yılını öğrencilerimize emek vererek geçiren, mazisinde başarı belgeleri ve teşekkür belgeleri ile taltif edilen başarılı bir meslektaşımıza haksızlık yapılması kabul edilemez.

Bu sebeple;

Önü sonu araştırılmadan yapılan yayınlar ve verilen hükümlerle öğretmenlerimiz, eğitim çalışanlarımız ve öğrencilerimiz yıpratılmasın.

Eğitim-öğretim faaliyetleri başka hesaplara, hesaplaşmalara kurban edilmesin.

Bir anne ile evladın, bir baba ile evladın muhabbeti mesabesindeki, öğretmenle öğrenci arasına girilmesin.

İstiyoruz!

 

Meslektaşımızın, ebeveyn şefkatiyle icra ettiği öğretmenlik mesleği, alınan birkaç kare fotoğraf birkaç saniyelik görüntüyle değerlendirilerek değersizleştirilmemeli, farklı hesaplara kurban edilmemelidir.

 

Eğitim camiamız adına tüm muhataplarımızı daha dikkatli bir dil kullanmaya; eğitim-öğretim süreçlerini, öğretmenlerimizi, eğitim çalışanlarımızı ve öğrencilerimizi incitecek her hal ve davranıştan beri olmaya davet ediyoruz.