Afyon 1 Şubesi

EĞİTİM BİR-SEN İL DİVANI TOPLANDI

EĞİTİM BİR-SEN İL DİVANI TOPLANDI

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesi İl Divan Kurulu’na, şube yönetim kurulu üyeleri ile Eğitim Bir-Sen İlçeTemsilcileri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda açış konuşmasını yapan Şube Başkanı Abdullah ÇELİK, il divan kurulu toplantısının geleceğe ışık tutup, yeni ve büyük başarılar getirmesi temennisinde bulundu.

Çağdışı Başörtüsü Yasağı Tarihin Çöplüğünde Yerini Aldı.

Serbest kıyafet için 10 milyon imza kampanyasında bir ay gibi kısa bir sürede toplumun her kesiminden destek bularak 12 milyon 300 bin imzaya ulaşıldığını belirten ÇELİK, bu sayının ana muhalefet partisinin aldığı oy sayısından bile fazla olduğunu söyledi. Bu imzaların gereği başlattıkları serbest kıyafet eylemi ile yıllardır devam eden; darbe artığı, çağdışı başörtüsü yasağının tarihin çöplüğüne gömüldüğünü belirtti. Bu süreçte eylemin yoğun bir katılımla gerçekleştiğini görmenin savundukları değerler ve kendileri adına sevindirici olduğunu söyledi.

Eğitim Çalışanlarının Sorunlarının Çözümü Daha Fazla Ötelenmemelidir.

Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin bütün eğitim çalışanlarına verilmeyişi, görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliğine ilişkin yönetmelik değişikliği, unvan değişikliği sınavının hala yapılmamış olması gibi, çözüm bekleyen sorunlar hasıraltı edilmemeli ve bir an önce adım atılmalıdır.

Çözüm Sürecinde Yeşeren Umutlar Kardeşlik Temelinde Yükselecektir.

Çözüm sürecine değinen ÇELİK, sürecin ülkemiz ve insanımız için önemli olduğunu belirterek yeşeren umudun kardeşlik temelinde yükseleceğini, ifade etti. Süreci engellemeye çalışanların yıllarca kandan ve göz yaşından nemalandığını,  rant devşirdiğini belirten ÇELİK, terörle beraber kendilerinin de biteceklerini bildiklerinden dolayı saldırgan bir tavır sergileyerek süreci sabote etmeye çalıştıklarını söyledi. Sağ duyulu milletimizin bu provokasyonlara pirim vermediği bundan sonra da pirim vermeyeceği aşikardır, dedi.

Darbeci ve Vesayetçilerin Karşısında, Milletin Yanında Durmaya Devam Edeceğiz.

Bugün geldiğimiz noktada elde ettiğimiz birçok başarılı sonucun onurunu ve mutluluğunu milletimizle birlikte yaşarken; 17 Aralıkla başlayan süreçte hiçbir şahıs, grup ya da hizbin kazanımlarımızdan geri adım attırılmasına, görmezden gelme çabalarına göz yummayacaklarını belirtti. Darbecilerle iş tutan, bölücülere karargâh görevi gören, dış güçlerin maşası olanların milletin nazarında kaybettikleri gibi tarihin utanç sayfalarında da yerini aldıklarını ifade etti. Ülkemizde demokrasinin kurumsallaşması, ham demokrasinin tam demokrasi olması için şimdiye kadar antidemokratik hareketlere karşı çıktıklarını belirten ÇELİK, bundan sonra da aynı kararlılıkla milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz, dedi.

Mücadelemiz İstikbaldeki Türkiye ve Dünya İnşası Mücadelesidir.

Ücret sendikacılığının yanında hizmet sendikacılığı yapan bir sendika olduklarını vurgulayan ÇELİK, memleketimizde yapılan tüm hayırlı işlerde duyarlı ve inanan bir sivil toplum örgütü olmanın gereği olarak işin ucundan tutmanın ötesinde taşın altına elini koyan bir anlayışla mücadele ettiklerini belirtti. Mücadelelerinin günü kurtarmanın veya yaşadığımız coğrafyanın ötesinde, istikbaldeki  Türkiye’yi ve dünyayı inşa etmek mücadelesi olduğunu ifade etti.  Eğitim çalışanlarını temsil eden genel yetkili sendika olduklarını  vurgulayan ÇELİK, eğitim çalışanlarının özlük ve özgürlük mücadelesinde tavizsiz bir duruşla hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.

İlçe temsilcilerinin söz alarak ilçelerindeki eğitim ve eğitim çalışanlarına dair sıkıntıları dile getirdikleri toplantı, hayırlar getirmesi temennisiyle sona erdi.