Afyon 1 Şubesi

EĞİTİM BİR-SEN ADAY ÖĞRETMENLERLE ÖĞRETMENEVİNDE VERDİĞİ YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

EĞİTİM BİR-SEN

ADAY ÖĞRETMENLERLE ÖĞRETMENEVİNDE VERDİĞİ YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

 

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şubesi göreve yeni başlayan öğretmenlerle Öğretmenevi’nde verdiği yemekte bir araya geldi.

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah ÇELİK, Eğitim Bir-Sen Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Ömer Faruk TUNCER, Genç Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Betül DOĞRUER, Milli Eğitim Şube Müdürleri Hikmet TUNCER, Rıfat EKSİK, Abdullah DEMİR, İbrahim ÖZKUL, Murat DİKTAŞ ve Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Sebahattin DURGU’nun katıldığı yemekte Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Ömer Faruk Tuncer ve Genç Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Betül DOĞRUER açış konuşmalarını yaparken, Şube Başkanı Abdullah ÇELİK’te katılımcılara hitap etti.

 

Abdullah ÇELİK konuşmasında şu ifadelere yer verdi: İnsanı beşikten mezara kadar eğiten dünyanın en büyük mesuliyetine sahip insan öğretmendir. Öğretmen, bir fert inşasıyla başladığı kutsal görevini nesiller yetiştirmeyle nihayete erdirir. Öğretmene değer vermeyen, öğretmenin saygınlığını zedeleyen ülkeler her zaman kaybetmiştir. Unutulmamalıdır ki, medeniyetler ne güçlü savaşçılarla ne de güçlü siyasetçilerle kurulmuştur; medeniyetlerin ana kurucusu öğretmenlerdir. Tarihimiz, öğretmenin itibarının yükseltildiği zamanlarda şan ve şerefle zirvelere tırmanırken, değersizleştirildiği zamanlarda ise ayaklar altına serilmiştir.

Hak arama mücadelesinde örgütlü olmanın önemine de değinen ÇELİK, Eğitim Bir-Sen’in “Kim olursa olsun zalime karşı, kim olursa olsun mazlumdan yana” tavrıyla mücadele zeminin güçlü bir temsilcisi olduğunu belirtti.

Genç meslektaşlarına başarılar dileyen ÇELİK, katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür etti.