Afyon 1 Şubesi

ÇARPITMA OLTASINA TAKILMIŞ BİR GARİP SENDİKACILIK

                                         ÇARPITMA OLTASINA TAKILMIŞ BİR GARİP SENDİKACILIK

 

           10 Haziran 2014 tarih ve 29026 sayı numarasıyla yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik kapsamında, ilk defa ve yeniden görevlendirilecek yöneticilerin atamalarıyla alakalı mülakatlar tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de devam ediyor.  

            Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah ÇELİK, sendika olarak belli bir takvim içersinde ilimizde devam eden süreci takip ettiklerini, takip etmeye de devam edeceklerini ifade etti. Son günlerde basına servis edilen maksatlı çarpıtmaların arka planını anlatan Abdullah ÇELİK şunları ifade etti:

Aynı komisyonda dahi olmayan muhatapların sosyal medyadaki konuşmaları basına servis edilmiştir. Espriyi anlamaktan yoksun akıl fukaraları tarafından basına servis edilen çarpıtmalarla sınav komisyonunu etkilemeye çalışmaktadırlar. Sınav komisyonunu etkilemeye dönük gayri ahlaki tutum içinde olanlar, habere konu yönetici adayına komisyon üyesi muhatabının puan veremeyeceği hakikatini de göz ardı etmiştir.

Ortada bir hakikat var ki, habere konu olan taraflar; yöneticilik mülakatına girecek aday ile mülakat komisyonu üyesi farklı komisyonlardadır. Sosyal medyada aralarında konuşma geçen taraflar aynı komisyonda değildir. Kaldı ki komisyonlar ve yönetici adaylarının hangi komisyonda sınava gireceği günler öncesinde belirlenmiştir. Bu hakikatler ışığında espriden medet umarak yola çıkan beceriksizlerin bir kez daha çuvallaması bizi artık şaşırtmıyor.

Üyelerine yönelik ciddi hiçbir faaliyette bulunmayan, çarpıtma oltasına takılmış bir garip sendika ve sendikacıların kamuoyunda gündemde kalmak için kabiliyetsizliklerine kılıf arayışlarını kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

                                                                                                                 

 

                                                                                                               Abdullah ÇELİK 

                                                                                                                Şube Başkanı